Redactarea de articole SEO presupune mai mult decat gasirea unui topic potrivit, a cuvintelor cheie perfecte pentru publicul tinta, sau introducerea imaginilor potrivite. Pe langa asta, trebuie sa tii cont si de structura articolului, de cantitatea de informatii pe care o pui, dar si de frecventa cu care postezi articole SEO.
Unul dintre cele mai mari bloguri din lume, Huffington Post, publica un articol de blog la fiecare 58 de secunde. Asta se rezuma undeva la 1.600-2.000 de articole pe zi. Iar aceste statistici sunt valabile pentru anul 2013. Estimarile arata ca numarul articolelor a crescut cu cateva sute in plus, pe zi.
Indicatori care iti sugereaza frecventa de articole SEO
- Care sunt obiectivele tale de content marketing? Acest lucru implica crearea unei strategii de content marketing, prin care poti urmari:
- crearea de continut pentru blog
- distribuirea de continut
- marketing prin Social Media
- e-mail marketing
In special daca ai o afacere mica, te vei chinui in procesul de creare de articole SEO daca nu ai un sistem prin care sa atragi audienta corecta, utilizand continutul potrivit pentru aceasta. Asta inseamna ca nu trebuie sa te dai peste cap sa publici 7 articole SEO pe zi, fara a-ti definitiva strategia de business.
- Cate postari ai publicat deja pe blogul tau? Traficul pe care blogul tau il genereaza depinde destul de mult de numarul de postari pe care le ai deja, iar acest te aspect te ajuta sa iti dai seama cat de frecvent ar trebui sa publici. Formula succesului in acest caz este destul de simpla. Daca postarile pe care le ai publicate deja reprezinta continut de inalta calitate, frecventa poate scadea. Insa daca articolele tale sunt slabe, va trebui sa postezi mult mai des, pentru a compensa. Desigur, continutul va trebui sa fie de calitate.
- Traficul pentru diferite canale media. Cercetarile arata ca „viata” unui articol pe retele sociale precum Twitter, Facebook si Instagram este de mai putin de o zi. Asta pentru ca o data realizata postarea, exista sanse destul de mici ca aceasta sa fie accesata in zilele sau chiar saptamanile urmatoare. In principal pentru ca va fi acaparata de noi postari in feed-urile clientilor tai. Daca Social Media este canalul pe care vrei sa iti promovezi articole SEO, va trebui sa realizezi postari repetate. Pe de alta parte, pozitionarea in motoarele de cautare este mult mai stabila. Potentialii clienti vor accesa mult mai desc articolele, prin intermediul cuvintelor cheie. Cautand acel subiect specific, iti vor gasi articolele, daca dispui de o optimizare SEO eficienta.
Experimenteaza!
- Preferintele audientei tale. Probabil ca va fi nevoie sa faci cateva experimente, in care sa analizezi traficul sau numarul de abonati pe care il ai, in functie de frecvente crescute sau reduse de postari. Poate ca publicarea unui numar mare de articole SEO pare o idee buna. Insa, poate ca audienta ta nu are timp sa citeasca toate postarile dintr-o zi, saptamana sau luna. Apoi, exista posibilitatea ca aceasta sa simta ca nu tine pasul, ca pierde prea multa informatie si se va dezabona. Daca totusi, audienta ta cere mai mult continut, trebuie sa te intrebi daca il poti oferi. Nu sacrifica niciodata calitatea pentru cantitate.
In final, totul tine de intelegerea audientei tale. Daca nu esti sigur ce urmaresc cititorii tai, este bine sa experimentezi, pana gasesti formula care functioneaza cel mai bine.