Renovarea casei de la tara este o practica tot mai des intalnita pentru oamenii care se intorc in locul natal. In ultimii ani, zonele rurale au cunoscut un exod puternic al populatiei, care au ales viata si comoditatea de la oras. O data cu acest lucru au ramas in urma casele vechi si parasite sau ramasitele unor demolari. Renovarea casei de la tara este o solutie mult mai apreciata, deoarece puteti obtine astfel un loc de vacanta linistit si relaxant.
Metode pentru renovarea casei
- Reconditionarea si izolarea exteriorului. Daca nu este nevoie de foarte multe modificari in ceea ce priveste structura, va puteti concentra pe exterior. Nu doar ca puteti izola casa pentru a pastra caldura in interior pe timpul iernii, dar o simpla reconditionare exterioara poate schimba cu totul aspectul casei.
- Refacerea acoperisului. O problema des intalnita in renovarea casei de la tara este faptul ca acoperisul permite patrunderea apei sau nu mai este stabil. Pentru a face cea mai buna alegere, este recomandat sa ai in vedere cateva aspecte. Printre acestea se numara stilul arhitectural al casei, cat si zona in care acesta se afla. In functie de volumul de ploi sau ninsori si de intensitatea vantului, poti alege materialele potrivite.
- Impartirea spatiului. Fiind vorba despre case vechi, constructia lor si impartirea camerelor nu se potriveste cu nevoile societatii de acum. Din acest motiv puteti lua in considerare constructia unor anexe sau renovarea celor vechi.
- Decorarea interiorului. Renovarea casei de la tara se poate face cu minimul de obiecte decorative, fiidn vorba despre un spatiu simplu, in care poate ca nu petreci atat de mult timp.
- Un aspect destul de complicat in renovarea casei este faptul ca nu exista posibilitatea de a instala sisteme de apa curenta sau de energie. O alternativa buna atat pentru energie cat si pentru incalzirea apei este instalarea de panouri solare.